Konjacks första dag i nya stallet!

Åkte mycket riktigt till ridskolan och mockade, Konjack hade varit JÄTTEgrisig! Det tog lååång tid att få till det i boxen... Men ja, det kanske blir bättre när han lär sig hur allt fungerar, allt är ju så nytt för honom nu. Han hade heller inte ätit upp sin betfor från i morse, får se om han ätit upp i morgon, annars måste jag se över det. Han är ju van vid pelleterad betfor, och får numera riven för att det ska kunna svälla fortare om jag kommer dit sent nån dag. Men den rivna ser inte alls lika god ut... Han åt sitt foder på kvällen när jag var där efter mötet, då fick han ju iofs lite kraft med betforen också, så vi får se. Allt hö var borta iaf!

Sen jag hade mockat tog jag in grabben en sväng och borstade på honom och pussade lite. Han tyckte inte alls om att vara inne själv, inte så att han var orolig och sprang omkring på gången, han stod bara och gnäggade. Rörde knappt benen men skrek som satan! Mot slutet var han dock tyst, men blev jätteledsen när jag skulle gå iväg med rykthinken och försvann ut från gången... :p Sötnöt! Ut i hagen igen. Påväg till (och från) hagen var det fullt med folk som höll på med det sista på ridhusrenoveringen, så där slamrade det och bankades och sågades och gnisslades, och killen brydde sig ingenting! :D <3 Han bara traskade förbi det, tittade såklart lite men gick så lugnt bredvid mig så!
Ut i hagen igen till sin nya kompis - nemas problemas!

Han fick förresten beröm av stallpersonalen, "Den är ju riktigt väluppfostrad den där"! Han hade skött sig exemplariskt imorse! :D Duktiga älskae lilla plutt! <3

Imorrn blir det nog lite tömkörning, får se när jag hinner dit, hoppas att det fortfarande är ljust, isf jobbar jag honom lite i paddocken tror jag. Om det hunnit bli mörkt blir det nog just ingenting, då är det ju lektioner i ridhuset. Ska kolla om lamporna i paddocken funkar, isf kan jag ju jobba honom ändå! :)

Har inte fått någon nyckel till sadelkammaren ännu, så jag måste se till att vara i stallet samtidigt som någon annan provathästs ägare för att komma åt mina grejer, smått drygt... Men de höll tydligen på att göra nya nycklar, hoppas att jag fått en till helgen!


I stan köpte jag ett träns på Dille, riktigt snyggt med remontnosgrimma. Det är svart med vita detaljer och har brett nackstycke och är bred över nosryggen. Ska prova det imorgon tänkte jag! Köpte ett par senskydd på Travshoppen samt en sadelgjord på 140 cm, den på 130 var ju för kort... Får slunga tillbaka den till andra stallet och ha den till Queenie istället. Köpte dessutom skor, snösulor och brodd till fröken så bara det kommer på så kan man rida lite bättre! :D

Nu blir det strax intag och sen soooooovaaaaa! Jag är jättetrött, och imorrn ska jag följa med Kim till jobbet och följa honom när han åker till Sundsvall t.o.r. :)

//Maja