Världens bästa Balder! <3

DUKTIGA lilla hästen är nu KÖRD för allra första gången! :D Sen jag skrev sist har jag hunnit tömköra honom med skaklar ett par gånger vilket gått helt smärtfritt, dessutom har han fått följa med på tur bredvid rockarden en sväng också. Han har skött sig super!

Så idag drog jag fram skaklar och stötting ner på lägdan och tömkörde sedan ett par varv runt för att känna på humöret, han var pigg som vanligt men lyssnade bra. Sen kopplade jag på skaklarna och tömkörde ett varv till. Han gick hur bra som helst, brydde sig inte ett skvatt om att det skramlade och hade sig och skrapade mot snökanterna. Han tog dessutom i skaklarna ett par gånger och vickade inte ens på öronen! :D Så då parkerade jag vid stöttingen och kopplade på den också! Det var som om han visste vad jag tänkte för han stannade precis bredvid den. ^^ Trodde nog att han skulle tycka det var lite konstigt när jag fixade där bakom och drog till stöttingen rätt, men han rörde inte en fena! När den var påkopplad fortsatte jag tömköra - NO PROBLEMO! Han var hur cool som helst och betedde sig som om det inte blivit nån skillnad alls! :D Bara knallade på hur duktigt som helst. Wow alltså! Efter att vi tagit oss uppför den lilla backen på banan gjorde jag halt och satte mig på stöttingen också åkte jag med kanske femtio meter innan jag stannade och klev av igen. Duktiga duktiga duktiga bäbisen! <3 Sen drog han upp stöttingen till carporten och stod återigen helt stilla medan jag kopplade loss. :D Inte ett snedsteg! UNDERBART!!! <3

Inne i huset stod Kim och filmade, så här kommer bevis! https://www.youtube.com/watch?v=StfQQCR_RUc
 
Nu har han varit så megaduktig så nu ska han få vila kropp och knopp resten av april, sen blir det upprepning innan det är dags för bete. :) Wonderful! <3
 
 
Kaptenens svullnad ger inte med sig... Den är bättre, men inte bra. Så nu har jag bokat en tid i Sundsvall på en klinik som tydligen är jättebra på just ultraljud. Så på tisdag får jag höra vad det är. Om det är nåt som är fel eller inte. Det kan ju vara nåt simpelt som man inte behöver bry sig i, men det kan ju också vara nåt värre. Vi får väl se helt enkelt... Vad resultatet blir utgör grunden för hur våren kommer se ut. Treårstest eller inte? Vi får helt enkelt vänta och se... Hon som svarade på kliniken sa att jag skulle skrittmotionera honom minst 45 min varje dag för att försöka undvika alla halsbrytande race i hagen. Sagt och gjort tog jag med honom ut som handhäst, med senskydd och lindor bak. Han skötte sig kanonbra. Han fick se på grannans kor, en rad brevlådor, soptunnor och skällande hundar. Min duktiga fina röda! <3


Dock kom han in på kvällen med konstiga bulor på svullnaden, så jag har inte tordats ta med honom nåt mer. Nu får han fortsätta stå i hagen tills vi varit iväg på koll. Håll tummarna.

Prinsen är helt underbar just nu. Så grymt känslig och med på noterna så det är inte klokt! Har fått tag på ett hackamore som jag ska hämta till veckan i Tandsbyn, blir kul att prova honom på det. :)


I övrigt löper Mirja nu så Melvin fick flytta till Svenstavik för ett par veckor. Han blev överlycklig och for runt som ett jehu inne där skrikandes och hoppandes och ylandes av glädje. :) Jag hoppas han går upp lite i vikt när han är där, iaf att han inte går ner nånting. Det är liksom anledningen till att han inte får vara hemma nu, han bara rasar i vikt när flickorna luktar för gott... Hoppas det går bra för dem att ha honom bara.

Igår åkte vi till Bergsviken och blev redigt bortskämda! Det är alltid lika skönt att åka till världens bästa extrapäron! <3 Vi blev först fyllda till bredden med SUPERGOD mat, sen proppade på höjden med lika god efterrätt. Sen blev vi visserligen spöade av Kurt på poker, men den bjuder vi på. ;) Sent om siders däckade vi i varsin mjuk säng och sov helt galet skönt, utan att behöva ha nån väckarklocka i beredskap. Hästarna fick sova ute för första gången i år, de hade dragit ut så mycket hö på marken så de hade mjukt att ligga på, vatten i en nyköpt balja och massor med mat, så inte var det synd om dom inte. ^^ Min inbyggda väckarklocka ringde kl 06.30, dvs vanlig tid halv sex, vilket brukar vara den tiden jag alltid kliver upp. Fatta vad skönt det var att bara kunna vända på sig och somna om igen! :D När vi sen vaknade och klev upp, blev vi ännu mera bortskämda med frukost, nostalgi på hög nivå och kissen i mig kurrade på högvarv. <3 Ägg och kornmjölsgröt - MUMS!
Tack ni bästa för en underbar kväll, en bättre natt och en fantastisk morgon. Jag älskar er! <3

Efter att vi packat oss därifrån mellanlandade vi i Galhammar där vi grattade Johnne. Vi fick supergod smörgåstårta som min moster gjort. Sen lämnade vi vovven och tog med oss lillebror och åkte hemåt. :) For till stan en sväng och handlade också. Tacos är grejer det! ;)


Nu har jag skrivkramp. Det är sent. Jag ska upp och jobba imorrn. Hmmm... Sängen nästa!

//Maja