Nånting växer...

Så var det återigen flera månader sen sist jag skrev. Ovanligt va? Men nu är det flera som visst tycker att jag borde börja igen så jag får väl göra ett försök.
 
Vårt liv har tagit en stor vändning. Vi väntar en tvåbent tillökning. :) Plötsligt blir allt väldigt annorlunda prioriterat och man får börja tänka om på väldigt många punkter. Än så länge är allt väldigt overkligt och det känns mest underligt och främmande att vi snart kommer ha ansvar för en liten. Men jag antar att förståelsen kommer komma gradvis ju närmare det blir. Än är det tidigt. Nåt datum har vi inte fått, men troligen runt årsskiftet. Spännande, skrämmande, stort, överväldigande. Vi är jätteglada, men jag översköljs titt som tätt av lätt panik inför vad som komma skall. Men jag antar att det är som det ska vara. :) Än så länge är det inget som direkt syns tycker jag. Men det känns! Jobbarbyxorna kan jag inte knäppa knappen på, eller kan kan jag, men det spänner och gör ont... Och häromdagen köpte jag mina första gravidkläder, ett par shorts och en superstretchig kjol. Överlever inte sommaren om jag inte kan vara barbent bland folk! :p
 
Till följd av detta tog min välplanerade tävlingssäsong slut innan den hann börja. Jag gick in i en period när jag inte kunde äta och bara sov konstant i flera veckor. De få gånger jag red i början gjorde det dessutom lite ont. Så mon stackars ponny har blivit hemskt eftersatt... Tur jag har Sofie som rider henne lite på helgerna.
Dessutom har vi påbörjat projekt inkörning på riktigt i förhoppning att jag ska kunna motionera henne även när jag blir otymplig och tung. Det har gått otroligt bra, hon är så fantastiskt klok och duktig! Har gått i vagn två gånger hittills utan några som helst problem. Jag åker med henne till världens bästa Lena för experthjälp. Hemläxa med släpande dunkar kan jag göra själv, men jag vill inte koppla på vagn utan hjälp än så länge. :) Men som sagt, ponnyn är helt sjukt snäll och duktig så jag hoppas det fortsätter gå lika smidigt! :)
Sen är hon dessutom dräktig! Äntligen föl på gång igen! :D Hade ju tänkt vänta.ä ett par år med betäckning men det passade ju ganska bra nu. ;) Hon är kollad på 31 dygn med ett litet hjärta som tickade så fint. Nästa koll på 90 dagar. Sen blir det förhoppningsvis fölis i slutet av april! Pappsen heter Fairway, en tokfin dressyrhingst som ser precis ut som min Koronn gjorde. Tänk om man kunde få en dublett fast ett sto... Fjärde gången gillt hoppas jag min sto-beställning når fram!
 
Finaste fröken grå med Sofie påväg till bad! Där bakom är lilla Flisan som bor här nu. :)
 
Bästa herr röd såldes i vintras. Nu är han dock tyvärr till salu igen... Hade livet inte ändrats som det gjort så hade jag köpt tillbaka honom, men jag har helt enkelt inte möjlighet till det... Han har haft det jättebra och jag har fin kontakt med hans ägare, men hon liksom jag har aveln som högsta intresse och när hon nu fick möjlighet att satsa mer på den biten har Kaptenen mest stått som hagprydnad. Han förtjänar ett aktivt liv med utbildning och tävling så det är ett klokt men såklart tråkigt beslut att han kommer få flytta vidare. Jag hoppas såklart få vidare kontakt även med de nya ägarna så jag kan följa min vackra älskling...
 
Katterna har vuxit upp till duktiga jägare! Lilla svarta Pelle är min lilla hjärtekatt, näst efter Smulan förstås. Världens myspropp är han! Sixten är en enstöring och fortfarande ett matvrak utan dess like, vill aldrig sitta i famnen men är himla gosig när matskålen är tom... Eskil har blivit en stor kille som högt och tydligt talar om precis vad han vill. Otroligt pratig och högljudd när han vill nånting. Skönt med tydliga direktiv, "släpp ut mig. Ut ut ut ut ut!" eller, "ge mig mat! Mat mat mat mat mat!" Gosig som få när han själv vill, däremellan vill han vara ifred. Väldigt personlig minst sagt. ;)
 
Mina hjärtan! <3
 
Jaha. Vi får väl se hur det går med uppdatering framöver. Får försöka med lite bilder också. Lär nog bli endel fokus på mig själv till skillnad från förut när det var bara häst. ;) Hoppas ni ska stå ut!
 
//Maja