The horses made my day <3

Vaknade på betydligt mycket bättre humör idag! Klev upp första gången till härliga minusgrader och släppte ut hästarna, sen letade jag mig tillbaka till sängen ett par timmar till. :)

Upp och fixa till allt i transporten, hann även göra klart stallet innna jag kom in till färdig frukost! Nomnomnom! När frukosten var avklarad hämtade jag in hästarna. Kaptenen hade nästan klivit av sig en sko, en söm hängde helt lös och två andra satt och glappade, så jag fick leka hovslagare och bytte alla tre. Duktig pownie skötte sig utmärkt. :)

Sen båda hästarna var borstade och fått på sig benskydden hämtade jag Kim också skulle vi lasta. Vi gjorde precis lika som förra gången. Kim ledde in Queenie, jag stängde bakom henne och gick in och gav grimskaftet till Kim. Kaptenen klev upp på rampen direkt, och så fort jag flyttat på mig klev han in på en gång! :D Jag hann inte ens knuffa på, haha!

Framme i Svenstavik plockade vi upp lillebror. :) <3 På plats lastade vi av och jag klädde på båda hästarna utanför bilarna. Eftersom vädret var heeelt underbart höll jag till i paddocken. Började med Kaptenen, och under tiden höll Kim i Queenie som betade lite runt fikaborden utanför. Tur han hade Joel att prata med, hihi. ^^ Jag började springa runt i collegetröja och mössa, hmmmmmmmm. Liiiiite för varmt då kanske!

Kaptenen gick iaf som en klocka! Började med att styra runt lite och visa vattenpölar och lite bommar och koner som stod framme. Bommarna var hästätande i början. :p Han stod inte emot handen en enda gång idag! Jag har verkligen hittat rätt nu med nya bettet och inställningarna på tränset. I början travade han mest runt med benen långt bakom sig, men vartefter kom han igång jättefint, och på slutet klev han på kanonbra! Han formade sig klockrent även till vänster idag, vilket ju varit lite svårt tidigare, och när han väl släpper igenom blir han så jäääkla fin! På slutet klev han som sagt på hur fint som helst, fick sådär härligt schwung och låg så fint i handen och tog jättebra stöd i tömmen. Min fina fina röding. <3

Kim filmade lite, men han hade Queenie att hålla koll på samtidigt som han och Joel snackade, så det blev inte så mycket film, men jag är sååå glad att det blev nåt alls, så kul att ha kvar! :)

http://www.youtube.com/watch?v=qaQdCOyqTmA

När lille herr röd vad färdig var jag också heeelt färdig. Haha, jag skakade och var helt slut i hela kroppen. Plockade av Kaptenen hans grejer innan jag skuttade upp på fröken ponny. Unge herrn stod jättesnällt och väntade medan jag red, kikade lite, vilade lite och tittade lite. Inte riktigt lika stilla och nöjd som Queenie kanske, men ändå jätteduktig. :)

Queenie gick också jättebra! Började segt, men jag var fortfarande skakis och det var varmt som tusan, så inte så konstigt. Sen kom vi igång och hon blev riktigt fin! Högergaloppen är så hiiiimla härlig just nu så man vill inte sakta ner, haha. Vänster börjar alltid med näsan i vädret och lite tjurigt mot handen, men idag kom hon verkligen till jobb och gick JÄTTEFINT även i vänster! Stoora runda, lugna språng. Gjorde lite övergångar på medellinjen vilket satt hyfsat. Jag var faktiskt för trött för att orka kräva så mycket som hade behövts, men efter min ridning skötte hon sig kanon. Det blev en förvänd galopp också och ganska mycket övergångar. Jätteduktig ponnybusa. :) Hon är lite rolig, när hon väl lärt sig en övning så hinner man inte rida den utan hon går själv och gör det man vill. :p Så man får hela tiden variera och hitta på nåt nytt!

Hon blev syngsur av svett, vilket jag ju var redan innan, haha. Hon har riktig björnpäls, måste verkligen klippa henne igen. Efter dagens ritt känner jag mig sjukt pepp att komma igång och träna i höst! Hoppas jag får låna lilla grålle av systeryster. ;)

Pojkarna fick varsin pålle att hålla i medan jag sprang runt och mockade, sen skulle vi lasta och åka hem. Kim ledde in Queenie, jag stängde, lade grimskaftet över halsen på Kaptenene och smackade lite och HAN GICK IN HELT SJÄLV! :D <3 Duktiga duktiga duktiga killen! <3 Har verkligen hittat rätt sätt även där, han vill åka med sin flickvän, han vill inte ha nån matte ivägen och han vill ha bomull i öronen. Hoppas nu det fortsätter lika fint framöver! :D Är han såhär duktig kan man ju snart åka iväg helt själv. ^^

Hemma fick jag hjälp av Kim att lasta av, hästarna har nu även lärt sig att backa ut själva. Jag knäpper loss och lägger grimskaften över halsen och när jag säger till så släpper Kim och pålle kommer ut, funkar också jättefint! :) Såna här dagar är det ROLIGT att ha häst! <3

Hemma stod lille Balder så snällt och väntade. Jag hade tänkt köra honom en sväng, men jag var helt jäkla slutkörd så det blev inget. Vi åkte till stan och handlade istället, och nu däckade jag lite smått här framför skärmen. :p Han ska få jobba i veckan lilleman. Har dragit fram skaklar och stötting och däcket ligger fortfarande framme. Så roligt att vara på G igen! :D Fick frågan vad mina mål är för vintern med honom, och det stora målet är att han ska dra släden tryggt och säkert! :) I övrigt ska även han få följa med till ridskolan och köras där, samt att vi ska åka till Ann-Britt och köra där. :) Kanske han får prova på att dra stock med sax där, vem vet!? :D

Jaja. nu sitter jag med PAIN i ryggen, värmekudden är min bästa vän. Min älskade andra hälft sitter bredvid, han har varit helt underbar hela dagen. <3 Nu funderar jag starkt på att sova, jobb imorrn. Hoppas ryggen håller ihop för det...

//Maja