Provridning

Ja, igår var jag ju då och kikade på ett sto. Jag hade lite dålig koll på vad det var för häst men jag slängde med ridkläder utifallatt. Kim hängde med också. :) <3

När vi väl hittat dit möttes vi av en STOR häst. Jag hade väntat mig en typ 160 men hon var 170! :o Började bra när hon gav mig en puss i hagen, egentligen backade jag lite när jag insåg hur stor hon var, men hon var väldigt trevlig i stallet så jag tänkte att det inte kunde skada med en liten provtur.

Jag slängde om till ridbyxor också gav vi oss iväg. Hon var lite bänglig när tränset skulle på och knockade mig uppifrån med ena ganaschen så att det gick hål på min underläpp. :p Haha, det säger kanske lite om att hon var lite för stor... ;) Men tränset kom på plats och iväg kom vi. Kändes jättekonstigt att sitta på en så gigantisk häst igen, det var flera år sen sist. :p Men väl där uppe kändes hon inte så väldigt stor.

Hon var väldigt seg i början och ville inte gärna gå bredvid den andra hästen utan hängde hellre i svansen. Jag försökte få upp henne bredvid men hon ville icke! Jaja tänkte jag och provade lite skänkelvikningar och tempoväxlingar i trav. Visst kunde hon, men det kändes så väl att hon var stor och hade väldigt mycket kropp att ta hänsyn till för att komma igång. Inget jag är direkt van vid. :p Efter en stund började hon bli ett riktigt sto och skulle sura sig och slå mot skänkeln och ville inte alls gå fram när jag ville. Kändes mindre kul, men jag gav det en chans ändå.

På hemvägen tog vi en galopp och då livade hon upp lite och busbockade, jag blev faktiskt inte rädd och höll balansen mycket bättre än jag trodde. :p Kanske all barbackaridning gjort sitt till ändå. ^^ Efter galoppen var hon gladare och piggare och visade på en jättetrevlig skritt med stora stora steg. Hemma i stallet fick hon lite godis och gick in i boxen igen. Jag har lovat att fundera på saken och ska höra av mig. Men det känns inte rätt... Hon är verkligen kanonfin och blev jätterolig när hon piggade på sig lite, men hon var helt enkelt alldeles för stor för mig. Lite för mycket häst. Men en så väldigt snäll häst hittar garanterat ett jättebra hem!

En liten bild på fröken får ni se!


Blev ingen bra bild men hon syns ju! ;) 

Så! Då har jag smygstartat min lilla häst-turné! Känns riktigt kul, bara en dag kvar så drar vi iväg! Efter att vi kikat på stora fina gula åkte vi och köpte färdigmat och handlade lite. Så nu har jag allt som vi borde behöva till bilresan också. :) Längtar tills vi är påväg! :D

Idag jobbar jag, imorrn kör vi, inlägg skrivet i förväg, jag börjar vänja mig. ;)

//Maja