Sadel!

I tisdags åkte vi och hämtade en sadel som en kompis fått hem, den var tyvärr inte rätt storlek för hennes häst, men tänk! Det var helt rätt för Queenie! Superfin är den, ser knappt använd ut och är dessutom helt nystoppad, så den kommer ju forma sig efter Queenie redan från början. Mera ny kan man inte få en begagnad!

I onsdags kom Julia till oss och red ponnybusan. Q var PIGG ute som vanligt men sen skulle vi ha lite lektion och då blev hon seg som sirap. Med lite extra driv från marken (jag vevade lite med en långpisk) kom hon dock igång fint och gick klockrent! Julia fick lite aha-upplevelse i galoppen när Q riktigt satte under sig och tryckte iväg. Jisses vad kapacitet det finns i fröken! Än finns inte styrkan riktigt, men ser verkligen fram emot att ta del av utvecklingen i vinter, till våren kommer vi vara med! Nästa sommar hoppas jag på lite tävlingar. Julia SKA ut och tävla både hoppning och dressyr och jag hoppas att jag kanske får rida runt nåt program också. Till nästa år har dessutom rasföreningen (äntligen!) kommit på att man ska kunna visa även äldre ponnyer på bedömning när det är treårstest och kvalitén. Så dit ska vi verkligen sikta!




I övrigt ska jag nu sälja min fina zaldi. Ska putsa upp den rejält och lägga ut på annons. Nu vill jag komma igång med både Kaptenen och Balder igen! Den här vintern kommer bli otroligt spännande! Har köpt skor till Kaptenen så det enda som fattas är att hovis kommer på besök. ;) Han är ju dock i vanlig ordning alldeles ofantligt upptagen, men det får bli när det blir. Så fort dojjorna är på ska han igång!

Nu sitter jag på Kims jobb och väntar. Fick till slut ihop det så jag kunde vara ledig från jobbet idag. Ryggen är bättre för varje dag, men inte helt bra. Det kändes bättre att vara hemma en dag extra så man är helt okej innan der drar igång på riktigt, annars är ju risken att det blir värre. Idag är det möte också måste jag lämna in lite kvitton. Annars ska jag bara ta det lugnt.

Igår plockade jag ett par liter hallon när jag var ute och gick. Lite frustrerande när jag ser hallon precis överallt men måste nöja mig med att plocka det närmaste så jag inte böjer eller sträcker mig fel... Blä. Såhär mycket bär har det väl aldrig varit nånsin, men kan jag plocka eller? Grrrrr... Det är lingon precis överallt också, det bara kliar i fingrarna!

//Maja