Positivt och negativt

I onsdags på dygn 350 kom det äntligen en jättestor hingstunge till världen. Att denna långben rangliga historia fått plats inne i mammas mage är helt obegripligt... Han ser fantastiskt fin ut och ju mer han rätar upp sig och får ordning på sina älgben desto snyggare blir han. Med tanke på dessa älgben är det smått fantastiskt hur rättställd han var redan från start, bara bakkotorna som var lite veka men de blir starkare och bättre för varje dag!

Det blev en lite stökig start för honom. Eftersom att han var så makalöst stor hade han stora problem att hitta till maten så jag fick mjölka ur och nappa honom de första timmarna. Sen hade han fått så pass mycket styrsel på benen att han kunde balansera upp sig själv och åt första målet utan hjälp fem timmar gammal. :)

Därefter märkte jag att stackaren var förstoppad. Jourveterinär fick rycka ut på kvällen med diverse lavemang och dropp, men därefter började det äntligen plana ut och bli mer normalt. Morgonen efter hade jag en pigg och busig fölunge som busade och studsade runt i boxen. :)

Det lilla man sett av gångarterna än så länge ser himla lovande ut! Traven håller han hemlig än (tro tusan det med de där långa benen!) men galoppen är verkligen mumma! Riktigt i uppförsbacke och med otrolig balans. Galopperar med lätthet i princip på stället när mamma skrittar och har så gjort från start.

Jag har börjat leda honom ut till hagen och det går faktiskt riktigt bra det också. Herregud vad starka de små liven är! Bra att börja med det direkt från start innan han har en massa extra kilon att sätta emot. Det känns att det var några år sen sist jag hade föl, man får leta lite i bakhuvudet efter alla knep man kommit på på vägen. :)

Lite bilder kan ni såklart få på underverket! Jag hade sån tur att min bästa vän och ständiga föl-fotograf Emma kom på besök med kameran i högsta hugg. Själv pepprar jag ju med mobilen men det är ju långt ifrån lika bra.

Min absoluta favorit som verkligen visar hans fina galopp!


Han har även efter en hel del funderande fått ett namn, men hjälp av en vän på Facebook. Han kommer få heta Fairly Dramatic, väldigt passande med tanke på den ganska dramatiska starten på livet. Pappa heter Fairway och mamma Drama Queen, så det återspeglar alldeles perfekt!


I samma veva som det vände till det bättre för lilla långben blev dock vår lilla knubbis sjuk... Han har haft feber sen i lördags och varit rosslig och snorig. Väldigt jobbigt för honom att andas stundtals. I lördags natt hostade han klockren krupphosta så då packade vi in oss till akuten. Vi fick för en gångs skull komma in direkt. Blev dock hemskickade med lite råd och direktiv. Sen dess har hostan gått över mer till vanlig slemhosta, riktigt jobbigt slem och i näsan är det tjockt äckligt snor... Väldigt kämpigt för honom och framför allt nätterna har varit jobbiga med ledsen bebis som inte fått ro och oroliga föräldrar som heller knappt fått sova.

Idag var vi in till Bvc och fick träffa barnläkaren. Fick där bekräftat att det högst troligt rör sig om Rs-virus... :( vi som skulle till Övik på dop för kusin Alfred på lördag blir såklart hemma istället... Enligt barnläkaren skulle förhoppningsvis det värsta vara påväg att blåsa över nu så håll gärna en tumme eller två för honom.

Däckad liten <3 


Ja, det var en liten uppdatering härifrån.

//Maja