Ö-vik

Ni sitter jag och Kim i Ö-vik hos min syster Sabine. I eftermiddag är det dop för lille Aron. :) 
 
För att ge er en snabbare uppdatering så har Dolly avklarat sin penicillinkur med bravur. Knasig häst, gick bättre och bättre för varje dag att spruta, i vanliga fall är det ju tvärt om. Men det här med gräsmutor är en bra uppfinning. ;) 
 
Hade hemma två tjejer som provred Kaptenen i torsdags, en av dem är dressyrtränare och en är unghästutbildare. Jättekul att se så duktiga ryttare sitta upp! Det var roligt att höra deras utvärdering av honom, det gav mig kvitto på att jag tänkt rätt med honom. :) Han skötte sig som alltid jättebra och jag fick mycket beröm för att han är så välhanterad och snäll.
Ridningen blev på lägdan hemma, jag hade fått låna Ericas dressyrsadel, tusen tack! :) Tyvärr är det ju inte det optimala underlaget, det var lite blött och det lutar ju kors och tvärs hit och dit. Han gick inte alls bra när jag red först. Okoncentrerad och tråkig. Men det var skönt att de vet vad en unghäst innebär och de ville egentligen bara se så att han var snäll, sen satt de upp själva. Tänk vilken skillnad det gör bara nån duktig sätter sig i sadeln... Han var lite konfunderad i början och gick emot lite, men så fick hon lite fart på honom och då började han bli fin. :) Dock gick han och bromsade lite pga underlaget också. Deras gemensamma omdöme var att det finns mycket att plocka fram, han har många fina kvalitéer och han blir vad man gör honom till. Sen är det mycket styrka och balans som fattas, vilket kommer sig av att han inte är riktigt färdig i kroppen än. De menade på att han är som 10 år i skallen men 3 i kroppen, vilket stämmer ganska bra. :) 
Det var så mycket positiva ord så jag blev så himla glad! Jättekul att få höra av någon så duktig att man har en fin häst. :) Hon skulle fundera över helgen och höra av sig igen. Så får vi se. Men det lät väldigt positivt och eventuellt blir det en provridning till men på bana. Då kanske jag åker med honom till henne också får hon prova honom några dagar i rad. Eller så kommer hon upp igen så träffas vi på nån ridanläggning här. :) Jag hoppas så att hon vill ha honom, han skulle få det så fantastiskt bra där... 
 
Nu är vi som sagt i Ö-vik på dop, men åker hem igen ikväll. :) 
 
//Maja