Vilse i skogen...

...vandrar han omkring, han vandrar omkring å han hittar ingenting...

Lite så var dte för mig igår! Men kan ju börja med att uppdatera om herr liten!
Koronn fick stå inne fram till söndag morgon, egen box på dagen och hos mamma häst på natten. När jag flyttade över honom till sin box på söndag tyckte jag han gick otroligt mycket bättre, och såg att det runnit nånting längs hoven. Hmm, mycket riktigt hade den misstänkta hovbölden faktiskt varit en hovböld som nu alltså letat sig upp till kronranden och spruckit. På hovis inrådan skickades de ut i hagen så att han kunde pumpa ut varet genom att gå mer på foten. Det första grabbarna gjorde var att springa ut i hagen och bocka som tokar! Det var visst inte kul att bara stå inne... ;)
Efter det har han blivit bättre och bättre! Det har varit lika mycket full rulle i hagen som vanligt. Skönt!!! Han står numera i egen box på natten och är med mor och bror i hagen dagtid. Han har inte riktigt funnit sig tillrätta än och tycker nog att det är lite jobbigt. Men han ligger iaf ner och sover i sitt jättefluffiga spån! Maten är i det närmsta orörd, men det kommer.

Igår tänkte jag ta Kaptenen på tur och försöka hitta en väg i skogen som jag såg förut. Jag och Emma var ute och gick och hittade en stig förut som var jättefin, typ jättebrant och kom upp på ett jättestort kalhygge ovanför oss. Igår tänkte jag försöka hitta en annan väg ner från kalhygget och på så sätt hitta en runda som man kan gå, men det sket sig big time! Jag tog lilla knasen i snöre och hade hundarna skuttande lösa. Kaptenen var jättepigg och studsade runt som en vilde på lägdan bredvid hagen! Gick vägen ner mot tjärnen och längs med den bort mot stigen, det går en pytteliten bäck där med en bro över som är ganska okej men skulle behöva en uppfräschning. Jag försökte ändå få med Kaptenen över, men han ville inte riktigt. Inte alls så att han blev fjantig och skulle bråka utan mer att han inte riktigt ville. Så jag bråkade inte utanh tog en liten omväg runt istället.
Gick upp till och ut på kalhygget och försökte se om det kanske fanns nån väg ner, men det syntes inte riktigt. Så vi knallade nån riktig skitväg och tog oss upp till kanten lite längre bort och fortsatte gå en bit in i skogen - vilket var myyyyycket enklare. Gick längs med hela hygget utan att hitta en enda stig eller väg ner därifrån... -.- SUCK! Eftersom att det var en bra bit att gå tillbaka tänkte jag att jag kunde ju alltid följa en ganska stor djurstig som vi hittade som gick neråt åt rätt håll. Den borde ha kommit ut på vägen ovanför oss om jag tänkte rätt.
Nu var det så att jag inte riktigt tänkte på den där jävla bäcken som vi klev över innan, men den var mycket bredare i skogen, inte mer vatten, men bredare och väldigt dålig mark. Så där ville jag absolut inte låta Kaptenen gå, även om han nog hade följt med mig om jag propsat på det.
Så det blev till att knalla upp till skithygget igen och försöka hitta tillbaka till den ursprungliga stigen. Efter en helvetespromenad hittade jag tillslut igen en rotvända som jag visste att vi gått förbi eftersom att Kaptenen tittade lite konstigt på den, och mycket riktigt - där bakom låg min lilla trollstig! Tänk vad jävligt hyggen kan ställa till det, det hade varit sååå mysigt att fortsätta på den stigen, men nu är den ju täckt av stubbar och grenar och ris och annat skit som skogsföretaget lämnat kvar, det såg ungefär lika jävligt ut som vårt hygge, fast typ 20 gånger så stort.

Jaja, efter en drygt två timmar lång promenad var vi återigen hemma! Jag var trött, hästen var helt slut och hundarna däckade innanför dörren. Kaptenen sov nog gott inatt! Trodde han skulle vara stel nu på morognen men det var han inte, han och Koronn har haft race ett par gånger idag också. :)

En bild från innan vi gick av gården, på lägdan bredvid hagen. Observera herrns fantastiskt snygga rumpa! :D Han hade träns för tredje och tömkörningsgjord för andra gången i sitt liv. :)

Idag har jag sovit till tio, när sms väckte mig. Sen har jag bara tatt det lugnt. Eldat lite, kikat på datorn osv, men ska väl pallra mig ut i stallet strax, när huvudvärken försvinner.

//Maja