Höst

Inatt får hästarna sova första natten inne, då är det typ höst! Men egentligen beror det inte på vädret, de har det så bra ute fortfarande. Men jag är rädd att Linnsan ska dra på sig fång när hon är ute och tjockar i sig gräs dygnet runt utan beteshjälp av några kor. Så nu blir det lite mer restriktivt. Ska stänga av och plocka ner sommarhagen nu och installera dem mer permanent i vinterhagen. Än så länge får de gå upp i skogshagen som de vill, så klarar de sig utan hö ett bra tag till ändå.

Igår tog jag en efterlängtad tur med ovan nämnda fyrbenta. Så vansinnigt härligt att bara komma ut och andas häst en stund! Linnsan var superglad att få hänga med ut och ville gå fort fort fort från start. Men ju närmare vi kom hem desto tyngre steg blev det, och sista biten fick Queenie träna myrsteg så att lillan fick skritta och hann andas ut. Tur det, det visade sig att stackars skrutt var jättesvettig! Inte så konstigt med hennes avsaknad av kondition i kombination med sjukt tjock och redan rätt lång päls. Det kliar i fingrarna efter klippmaskinen... 


Är så glad att jag har Linnea som pysslar om dem ibland så jag slipper ha riktigt lika dåligt samvete. För nu går all energi åt jobbet, Edvin och huset. Renoveringen kanske tycks vara rätt långt kommen, men det är ändock mycket kvar. Nu har jag hunnit måla två vändor med täckfärg också, sista nu ikväll. Skitsvårt att se vart man målat och hur väl det täcker nu när det redan är vitt under. Så vi får väl se imorrn hur resultatet blev... Imorrn blir det även lite spännande att ge sig på att kakla ovanför diskbänken! 

//Maja