Fullspäckad intressant dag

Idag fick jag se nånting helt nytt. Vi hade veterinären ute från morgonen på ett rutinbesök, men det slutade i en operation som var ny för både mig, Jocke och Johan. Dilu hade varit med vid såna förut, så han visste vad som väntade. Jag hade egentligen sovmorgon men eftersom att vet skulle komma redan strax efter åtta åkte jag dit för att grabbarna skulle kunna gå in och äta frukost. När alla rutingrejer var avklarade skulle vi så försöka hjälpa stackars Rosa som stod med vänstersidig löpmage. Lyckligtvis går det tillståndet att operera, men det är ett rätt brutalt ingrepp. Kloka fina Rosa fick följa med ut i solen och få lite medicin innan det var dags att lägga henne uppochner.


För att bespara er på läskiga detaljer så var det väldigt intressant att vara med. Lite för tungt och riskfyllt för att jag skulle tordas ta i och vara för nära. Vid ett tillfälle fick jag dock hoppa fram och hjälpa till när hon plötsligt försökte rulla tillbaka. Som tur var så gick operationen precis enligt skolboken! Så nu hoppas vi att fina kossan repar sig som hon ska. :)

Besöket av veterinären tog således lång tid. Från 8.15 till 13.10. Så det var en hel del annat som blev försenat. Grabbarna drog iväg för att hämta hem en lass kvigor medan jag gjorde lite pappersarbete och började i lagårn inför mjölkningen. Magen var redan då spänd som en badboll... Jag var helt slut när jag till slut kom hem... Kim var i stallet och pysslade i sadelkammaren. Nu sitter alla lampor uppe, längre än så kom vi inte. Jag hade noll ork att krypa runt på golvet och mäta och Kim var också trött, så det blev en vilodag idag.

Kim hade satt ihop skötbordet idag, så nu står det på plats i badrummet! :D Det passar jättebra där, och nu hinner vi vänja oss vid att det står där innan det är dags att använda det. :) Det passade perfekt i badrummet och man har ändå plats både för handfatet och duschen, perfekt! :)


Imorgon börjar jag tidigt, är grymt trött så ska snart dra mig ut i stallet och ta in pållarna så jag får krypa ner i sängen sen. :)

//Maja