Golvet - check!

Så jävla gött att kunna skriva den rubriken! För igår blev vi färdiga med golvet! Äntligen är hela skiten riktat, reglat och golvspånskivorna är på plats! Ett sjukt slitsamt jobb, det där med att rikta ett gammalt golv är inte lätt. Och det är framför allt så himla tråkigt när man jobbar och sliter varenda dag med nåt som liksom inte syns. Att inte kunna få ett visuellt resultat tär! Men. När alla reglar var på plats, när allt var mätt, när vi kunde ställa laserpasset åt sidan, då gick det plötsligt ganska fort!


Svårt att visa bilder i kaoset, men här är vardagsrummet, innertaket rivet och hivat tillsammans med allt som använts som isolering. Golvet riktat - extremt välbehövligt. Känns inte som samma golv längre! Plötsligt är det både  plant och stumt - skum känsla! Det är rätt intressant också att riva i gamla hus, för man vet liksom aldrig vad man kommer hitta. Valet av isolering är till exempel väldigt spännande! I botten (på de ytterst roande, inte alls täta, jämna eller raka plankorna) har vi hittat allt från papp och tidningar till det mest dominerande - löv och kvistar! Där ovan ett lager hårt packat sågspån, följt av ännu ett lager hårt packad lösull. Det är ett flertal säckar för mycket isolering som nu packats och tagits bort. Istället för löv som spärr ligger där nu en duk som ska förhindra att all isolering ska skaka ner under huset. Tror på nåt konstigt sätt att det kommer funka bättre...

För att inte tråka ut er med bara golvsnack. En tjej har börjat hjälpa mig lite med hästarna så att de ska få den uppmärksamhet som de förtjänar nu när jag inte har tiden som behövs. Känns bra att Queenie får komma ut och röra på sig mer!

Idag har vi hämtat en hylla till Edvins rum, fick äntligen tag på en som jag velat ha länge. Kommer bli tokbra! Nu fattas en säng också så börjar det bli komplett. 😊 Vi träffade lite kompisar också på ett barnkalas, det är galet vad sällan vi hinner umgås med folk... Det var ett välkommet avbrott! 

Inatt och imorrn ska det regna och dundra, väldigt efterlängtat! Så ponnysarna fick komma in och sova inatt, för att mitt mattehjärta ville det. 😉

//Maja